RoseWorld

 

Het Bedrijf

Roseworld is een modern bedrijf waar op een professionele manier rozen geteeld worden. In 2003 is het bedrijf opgezet door de twee kwekers Jos Volkering en Dave van Leeuwen. Beiden waren voorheen zelfstandig rozenkweker en zijn samen gaan werken op een nieuwe locatie.

Gedurende het hele jaar zijn binnen dit bedrijf ongeveer vierentwintig gemotiveerde mensen werkzaam. Het bedrijf van 39.000m2 is gevestigd aan de Oostlaan in De Lier en is voorzien van de meest moderne faciliteiten, waaronder een hoog belichtingsniveau om gedurende het hele jaar rozen van hoge kwaliteit te kunnen produceren.

De afzet vindt plaats via Flora Holland, die als coƶperatieve afzetorganisatie in het hart van de markt staat. Via deze veiling bereiken wij onze klanten en exporteurs. Nadat de rozen geveild zijn, wordt het grootste gedeelte naar Rusland en Oost- Europa geƫxporteerd.

In 2003 groeiden er 'Grand Prix' rozen in de kas. In 2010 is deze teelt vervangen door de mooie witte roos 'White Naomi!'. 'White Naomi' is onderscheidend door de geur in combinatie met een erg goede houdbaarheid. Daarnaast komt de roos mooi open en heeft zij een grote, witte knop.